Winst voor dammers tegen DCH 2 Harderwijk

PUTTEN – In de voorlaatste ronde van de clubcompetitie hebben de Puttense dammers met 8-4 gewonnen van het tweede damteam van DamClub Harderwijk. Een opsteker deze overwinning daar PDC de vorige drie wedstrijden niet tot winst kwam. Individuele overwinningen waren er van Timmer, Oost en Visser.

Na ruim twee uren dammen Jan Oost opende de score door Jaap Pluim met sterk positioneel spel te verslaan (2-0). Oost profiteerde van een lange vleugelopsluiting en brak via de korte vleugel door. De voorsprong hield PDC echter niet lang vast. Henry Kieft moest het onderspit delven tegen Jacob de Vries in een hekstellingpartij. Toen de hekstelling van het bord ging had Kieft onvoldoende tijd om de benodigde zetten te doen tot de klokcontrole (2-2).  Niet veel later zette Serge Visser een uitstekende prestatie neer door aan bord zes de hoger ingeschaalde Bennie Dijkgraaf in het gevorderde middenspel combinatief te verslaan (4-2).

Jeugdspeler Tristan van der Velde bood sterk partij tegen routinier Wout Foppen. De partij eindigde in remise (5-3). Dezelfde uitslag kende de partij tussen Herman Cousijnsen en Gert Raaijen (6-4). Het was aan teamleider Henk Timmer om de teamoverwinning binnen te halen. In de partij tegen Eibert Smit stond er lange tijd een korte vleugelopsluiting op het bord. Toen de opsluiting van het bord was, had Timmer een betere stelling die hij naar winst schoof (8-4).

De laatste ronde is op dinsdagavond 9 februari. Dan nemen de Puttenaren het op tegen de koploper VRD Renkum. Naast VRD Renkum maakt ook BDSV Barneveld nog kans op het kampioenschap aangezien het verschil slechts één wedstrijdpunt is. PDC Putten staat op de vierde plaats en kan slecht één plaats stijgen of dalen op de ranglijst maar is daarbij afhankelijk van de wedstrijd tussen BDV Bennekom (nu derde) en DCH 2 Harderwijk.

Geef een reactie