Winnaar sportmarathon ook winnaar bij dammen

Het is er niet ver van verwijderd of de gouden regel is dat het team dat het onderdeel dammen wint ook de algehele winnaar van de sportmarathon is. In de afgelopen jaren was dit het geval met het team van Pieper Timmer en dit jaar was het de beurt aan team De Boer dakbedekking.

Aan de jaarlijkse sportmarathon namen twintig teams deel die 24 uur lang aan het sporten waren in de gemeente Putten. De denksporten schaken en dammen stonden op het programma waarbij in tweetallen tegen elkaar gespeeld werd.

Bij het dammen in de kantine van De Meeuwen was de spanning om te snijden: in de laatste ronde speelden de nummers een en twee tegen elkaar. De Boer Dakdekking won verrassend van Team Conquis en eindigde daarmee als eerste met tien punt en uit zes ronden. Ze wonnen zowel het onderdeel dammen als de algehele sportmarathon.

Sport Centrum Putten werd derde bij het dammen met zeven punten uit zes ronden. Stobbe en Simon was de lantaarndrager maar ook zij behaalden twee punten door tweemaal gelijk te spelen. 

Geef een reactie