Wereldrecordpoging blind simultaandammen Prosman

GOUDA – Komende vrijdag en zaterdag probeert Erno Prosman het wereldrecord blind simultaandammen, dat in handen is van Ton Sijbrands, te verbeteren. Prosman zal het blind opnemen tegen 30 tegenstanders, twee meer dan waarmee Sijbrands in 41 uur en 38 minuten het huidige wereldrecord vestigde. Tot de deelnemers behoort Hans Alderliesten die in zijn eigen stad Gouda plaatsneemt achter het dambord.

Rond de klok van 12:00 begint Prosman aanstaande vrijdag aan de blindmarathon waarbij hij afgezonderd van de (dam)wereld telefonisch de zetten doorkrijgt van de arbiter die vanuit de speelzaal – waar de 30 deelnemers zitten – communiceert met Prosman. En dat zonder (30) dambord(en) en damschijven! Om het record te verbeteren is score van 70% nodig, behoorlijk hoog gelet op het feit dat Prosman bij zijn poging in 2008 te Delft tegen 27 deelnemers zonder marge (de vereiste 70%) het record verbeterde. Ter vergelijking: Sijbrands heeft meerdere malen ruime scores neergezet van in de 90%. In 2007 te Tilburg tegen 25 deelnemers 92% terwijl hij bij het huidige record, tegen 28 deelnemers, toch vijftien procent ingeleverd heeft (77%).

De partijen zijn live te volgen op de website http://www.blindsimultaangouda.nl/blog/live. Er zijn ook verschillende nevenactiviteiten waaronder workshops van de stichting Brein in Beeld. Voor meer informatie kunt het programmaboekje downloaden.

Geef een reactie