Wereldkampioen Shvartsman wint Baarn Open

BAARN – Het damtoernooi Baarn Open dat van 28-31 juli plaatsvond is gewonnen door wereldkampioen Shvartsman. PDC’ers Van de Veen en Timmer eindigden verdienstelijk in de middenmoot.

Stichting Hersenfitness

Het toernooi dat een initiatief is van Stichting Hersenfitness telde 38 deelnemers uit voornamelijk Nederland. De organisatie kan met genoegen terugkijken op het toernooi waaraan nota bene de kersverse wereldkampioen bereid was mee te doen. Shvartsman won overeenkomstig de verwachtingen het toernooi.

Wereldkampioen

Puttenaar Timmer behaalde zes punten uit zeven partijen. PDC’er Van de Veen uit Nijkerk was medeorganisator en nam ondertussen zelf ook deel aan het toernooi. Na twee overwinningen in de eerste twee ronden moest hij in de derde ronde zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen Shvartsman [foto].

Shvartsman won zes partijen en stond alleen remise toe tegen medegrootmeester Ndjofang die op de tweede plaats eindigde. Beste Nederlander was de uit Voorthuizen afkomstige Overeem die met tien punten uit zeven wedstrijden op de derde plaats eindige.