Wat kan dammen mooi zijn

PUTTEN – Een van de zaken die dammen mooi maakt is het feit dat als twee spelers van verschillende sterkte tegen elkaar spelen, beiden van de partij kunnen genieten.

Dat was vrijdagavond het geval toen meervoudig clubkampioen Alderliesten het opnam tegen Harry Roffel. Harry ging mee in de flankaanval van zijn tegenstander. Die vervolgens overging in een type genoemd naar de Fransman Bonnard. Uiteindelijk won Alderliesten de partij, maar tijdens de partij had hij een schrik moment, toen hij constateerde nadat hij gezet had, dat zijn tegenstander een doorbraak naar dam kon nemen. Helaas voor Harry zag hij deze combinatie over het hoofd.

Henk van Keulen was de andere speler van de avond die tot winst kwam. Hij wist Wil van Meerveld met een combinatie naar dam te verrassen. Deze dam bleek winnend te zijn.

De andere partijen eindigden in remise, maar waren geen van allen saaie partijen. In de partij tussen Herman Arissen en Henk Timmer, kwamen beide spelers in tijdnood. Herman Arissen stond in het gevorderde middenspel wat beter, maar vond de weg naar de winst, mede vanwege gedegen tegenspel van zijn tegenstander, niet.

Ook Jan Oost kwam in tijdnood tegen Ben Nap. Hier koos Ben eieren voor zijn geld, door zelf remise aan te bieden, nadat de grootste spanningen waren verdwenen.

Geef een reactie