Voorlaatste ronde competitie PDC Putten

PUTTEN – In de voorlaatste ronde van de competitie van PDC Putten zijn vier partijen gespeeld. Koploper Van de Veen won van Visser en kan niet meer ingehaald worden in de strijd om het clubkampioenschap.

Damcombinatie

Cousijnsen opende ambitieus tegen Kieft. Al vroeg ging hij vanuit een klassieke positie naar veld 22. Dit speelplan is vrijwel altijd garantie voor een spannende strijd. Nu werd het echter niet spannend omdat Kieft een paar zetten later een damcombinatie overzag. Cousijnsen sloeg naar dam, wist zijn dam vervolgens terug te trekken en won niet veel later de partij met een behoorlijke rondslag.

Finesse

Van der Ploeg was scherp tegen Van de Wall die al in de opening achter de feiten aan liep. Door een slordige zet van Van de Wall kon Van der Ploeg met een handige finesse schijfwinst pakken. Van de Wall kwam nadien niet echt meer in het spel en gaf al voor het eindspel op toen Van der Ploeg met een zet de bekende Coup Philippe combinatie inluidde.

Spannende partij

De partij tussen Van de Veen en Visser was al snel spannend. Van de Veen zette stevig in met de flankcentrum-aanval. Visser liet zich echter niet overspelen en was er op tijd met een tegenactie. Na de grote afruil was de stelling van Van de Veen iets actiever. Toch hield Visser aardig spel. Tegen het eindspel ging hij echter in de fout en combineerde Van de Veen met een kleine combinatie naar winst.

Remise

De enige partij die onbeslist bleef was die tussen Koops en Timmer. Maar daarmee is niet gezegd dat de partij minder spannend was. Integendeel: er waren volop spanningen in de partij. Lange tijd zat Timmer met een lange vleugel die achterbleef in ontwikkeling. Toch wist hij groot nadeel te voorkomen. Even leek Koops nog een winstkans te hebben maar Timmer was alert en schoof zijn schijven op het midden van het bord in de juiste richting naar remise.