Vooraankondiging Gelders Kampioenschap pupillen 2013

PUTTEN – Aanstaande zaterdag (23 februari) organiseert de Puttense DamClub in samenwerking met de Gelderse Dambond het Gelders Kampioenschap pupillen. Het toernooi is één van de jubileumactiviteiten van ’75 jaar dammen in Putten’. Aan het toernooi doen zeven Puttenaren mee, de beste pupillen van het persoonlijk schooldamkampioenschap en de welpenkampioen.

De Puttense DamClub is opgericht op 21 februari 1938 en bestaat in deze week exact 75 jaren. Naast dit jeugdtoernooi is binnenkort (8 maart) de slotronde van de Gelderse Hoofdklasse in het Denksportcentrum en staat er voor de leden een uitgebreide slotdag aan het einde van het seizoen op de kalender.

Aan het Gelders Kampioenschap pupillen doen jeugdspelers van de damverenigingen uit Gelderland mee. Inmiddels hebben zich al 32 jeugdleden aangemeld van tien verschillende damverenigingen. Het toernooi is in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat in Putten, begint om 10:00 uur en is naar verwachting om 16:00 uur afgelopen. Toeschouwers en geïnteresseerden zijn welkom om de spanning van zo’n jeugdtoernooi te ervaren. Ondanks hun jonge leeftijd is er een aantal al in staat om ver vooruit te denken. De gelegenheid voor jong en oud om even aan te schuiven achter een dambord, is er uiteraard ook.

Op de foto Tristan van der Velde, de pupillenkampioen bij het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten 2013 die komende zaterdag één van de Puttense deelnemers is.

Geef een reactie