Volgende week: Tristan bij het WK jeugddammen

BEILEN – Komende week doet Puttenaar Tristan van der Velde mee aan het WK jeugddammen in Beilen (NL). Aan de wereldkampioenschappen doen ruim 250 deelnemers mee uit ongeveer twintig verschillende landen. De 13-jarige Tristan speelt in de categorie minicadets.

De afgelopen weken heeft Tristan zich uitgebreid voorbereid op het WK. Naast de serieuze dampartijen die hij in de afgelopen weken speelde, heeft hij zich ook voorbereid door een aantal trainingen te volgen. Standen doorrekenen, taxeren, combinaties uitvoeren en visualiseren (hoe ziet de overgebleven stand eruit? – en dat blind, zonder de zetten uit te voeren).

Tristan doet mee aan het hoofdtoernooi waarbij de groep van ongeveer 40 deelnemers het in negen ronden volgens het Zwitsers systeem tegen elkaar opnemen. Bij zijn specialiteit, het blitz toernooi (sneldammen), zal hij zich natuurlijk ook melden. En wie weet speelt hij tegen het einde van de week (op vrijdagmiddag) ook nog het wereldkampioenschap Turks dammen.

Het toernooi is via internet uitgebreid te volgen. Op de toernooiwebsite en via de website van de Puttense DamClub waar een bericht geplaatst zal worden tijdens het WK.

Geef een reactie