Viertal Puttense DamClub eindigt op derde plaats

PUTTEN – In de slotronde van de tweede klasse noord was het het Puttens tweede team dat de competitie met een overtuigende overwinning afsloot. Met één bordpuntje keerde de Edenaren huiswaarts (7-1).

Teamleider Han van de Kamp gaf het goede voorbeeld en tekende de eerste overwinning. Hij won van Johan Teunissen (2-0). Serge Visser scoorde de 4-0 door Jan Heikamp te verslaan en werd daarmee topscoorder van het team met elf punten uit acht partijen. Alleen de tegenstander van Wil van Meerveld, Michel Hendriksen, scoorde een puntje voor de Kroonschijf uit Ede (5-1). Jan Oost toonde zich een maatje te groot en verzilverde de behaalde schijfwinst na een lange avond (7-1).

Het tweede team eindigt hiermee op de derde plaats met een gemiddelde score (tien wedstrijdpunten uit tien wedstrijden). Naast topscoorder Serge Visser behaalden ook Jan Oost (plus drie), teamleider Han van de Kamp (plus één) en Van de Wall (gemiddelde score) een positief resultaat.

In de onderlinge competitie stonden twee partijen op het programma. Henry Kieft zorgde voor een verrassing door Jaap van de Werfhorst met een slagzet in het middenspel te verslaan. De andere verrassende uitslag was de overwinning van Timmer op Alderliesten. Alderliesten kwam goed uit de opening en poogde de flankaanval van Timmer te omsingelen. In het middenspel verslapte dit en kwam Timmer in een florissante positie die dit in het eindspel secuur uitspeelde.

PDC Putten 2 KRS Ede 3 7-1
1) Serge Visser Jan Heikamp 2-0 (2)
2) Jan Oost Rob Vogelezang 2-0 (4)
3) Han van de Kamp Johan Teunissen 2-0 (1)
4) Wil van Meerveld Michel Hendriksen 1-1 (3)

Geef een reactie