Vierde Gelderse sneldamtitel voor Van der Velde

ALMEN – Tristan van der Velde (12) uit Putten is er zaterdag 25 april in geslaagd om bij het Gelders kampioenschap sneldammen de vierde Gelderse titel op rij te pakken. Als laatstejaars pupil won hij dit keer de pupillengroep met een punt voorsprong. Hiermee heeft hij alle edities waaraan hij als pupil deelnam gewonnen, een uitzonderlijke prestatie.

Na zes ronden was er voor Van der Velde geen vuiltje aan de lucht aangezien hij met de maximale score (twaalf punten) een ruime voorsprong had op zijn directe concurrenten die punten verspeeld hadden. Toen hij echter verloor van Ákosh Kardos (Wageningen) werd het nog even spannend en met een remise tegen Luise Gabbert (Wageningen) was het verschil slechts één punt. De Puttenaar maakte echter geen fout en won gedecideerd het toernooi.

In de categorie A nam Alderliesten uit Putten deel. Na een slordige nederlaag in de eerste ronde wist Alderliesten zich dermate te herstellen dat hij na acht ronden zelfs gedeeld eerste stond. Doordat hij wat punten verspeelde in de middag zakte hij naar de vijfde plaats. Henk Timmer eindigde op de derde plaats, en daarmee plaatsing voor het NK sneldammen, in de categorie B. Timmer was vooral in de middaghelft productief, na een paar ronden leek het er bij lange na niet op dat hij in de top mee zou gaan spelen. Na de openingsronden met een nederlaag en remise herstelde hij zich en in dat opzicht is de derde plaats een keurige prestatie.

Het NK sneldammen is op zaterdag 13 juni. Vorig jaar was het toernooi in sportcentrum Den Hommel in Utrecht maar of het ook dit jaar aldaar georganiseerd wordt, is voor de deelnemers uit Putten nu nog niet bekend.

Geef een reactie