Vier punten voor Puttense DamClub

PUTTEN – Bij de Puttense DamClub stond vrijdagavond de vierde ronde van de clubcompetitie op het programma. PDC 1 won met 10-6 van de dammers uit Nijmegen en PDC 2 won met het kleinste verschil van DES 2 uit Lunteren (5-3). Matchwinner bij PDC 2 was Jan Oost die een snelle overwinning boekte op Wijnand Voskuil. Bij PDC 1 werd op de onderste borden gescoord.

Bij aanvang van de wedstrijd tussen PDC 1 en DCN 1 uit Nijmegen bleek dat de mannen uit Nijmegen met een man minder de strijd aangingen. Alderliesten trof op bord 1 de lege plaats (2-0).

Henk Timmer opende sterk. Zijn tegenstander werd binnen 25 zetten gedwongen te offeren. Hij probeerde de schijf terug te winnen maar nu ontstond het Henk-fenomeen. In bijna alle varianten zou Henk op dam komen. Zijn tegenstander koos het goede variant een kwam ‘slechts’ een schijf achter. Met een volle schijf meer won Henk ook. Na de partij was er een analyse over het Elgersma-offer. Bij de beperkte analyse bleek dat Henk ook dan een schijf meer zou hebben.

Aan bord twee en drie gingen de punten naar Nijmegen. Jaap van de Werfhorst zag tegen Hans Ladage door een tegencombinatie een dam op het bord verschijnen. Jaap spartelde nog wat al leverde dit niets meer op. Patrick Wielemout had een wat ongunstige klassieke stand. Tegenstander Kees Hazen verraste en dwong Patrick te offeren. In hevige tijdnood van Patrick speelde zijn tegenstander het secuur uit.

De Harderwijkers Fred Elgersma en Kees de Jong mochten beide remise aantekenen. Fred had op het oog een betere stelling. Na de tijdnoodfase leek Fred nog wat kansen te hebben. Zijn tegenstander, Ludger Buijs, speelde het slim en nam een remisecombinatie. Kees de Jong kreeg maar moeizaam spel. Tegenstander Anton Janssen en Kees besloten in de tijdnoodfase tot remise.

Bepalend voor de eindstand waren de overwinningen van Henry Kieft en Herman Arissen. Henry kwam ongunstig uit de opening. Zijn tegenstander wist hier weinig raad mee. In het late middenspel waren de kansen voor Henry. Henry verzilverde zijn kansen en won. Herman Arissen speelde een goede klassieke pot tegen Wim van Mourik en had voordeel. Hevige tijdnood maakte dat beide spelers sneller mochten zetten en beslissen. In deze fase mistte Van Mourik een goede remisemogelijkheid. Op het moment dat er dammen op het bord kwamen, was het gewonnen voor Herman.

PDC 2 maakte er een degelijke wedstrijd van. Jan Oost won vlot van Wijnand Voskuil. Henk van Keulen en Ep van Dijk speelden beide remise. De tussenstand was 4-2 voor PDC 2. Han van de Kamp achtte remise voor de 5-3 teamoverwinning wel voldoende.

Geef een reactie