Verrassende wendingen bij Puttense DamClub

PUTTEN – Een ronde voor de onderlinge competitie liet zich kenmerken door verrassende wendingen op de damborden. Aan het eind van de avond konden drie overwinningen en één remise aan de uitslagen toegevoegd worden.

Jaap van de Werfhorst was in goede vorm en wist te profiteren van een topzware korte vleugel van tegenstander Van de Kamp. Beide spelers kozen voor de consequente voortzettingen. In een dunne stand glipte Jaap er op handige wijze doorheen, de eerste partij was ten einde (2-0).

Henk Timmer anticipeerde direct op een foutzet van Ep van Dijk in een lastige stelling. Ep koos voor een mindere zet en zag twee zetten erna een dam opkomen. In het resterende verloop kon Ep nauwelijks nog tegenspel bieden (2-0).

Serge Visser bekende kleur en speelde een flankaanval tegen Jan Oost. Vanuit de flank bouwde hij aan het centrum. Jan wist het centrum mondjesmaat af te breken maar slaagde hier toch niet al te goed in. In een dunne stand was remise voor beide een prima overeenkomst (1-1).

Alderliesten liet zich op zijn lange vleugel korte tijd opsluiten door Henry Kieft. Hij wilde hier maar weinig van weten en koos voor een aanval via het kerkhofveld (veld 22). Enige zetten later zette Alderliesten het volgende middel in: een Ghestem-doorstoot. Hij dacht de winst binnen handbereik te hebben, maar verslikte zich. Een stevige combinatie was zijn deel (twee schijven achter). Om te voorkomen dat Alderliesten op dam zou komen, offerde Henry twee schijven. In de resterende acht-om-acht kon Alderliesten zelfs nog op zoek naar de winst. Rond de vijftigste zet was de doorbraak voldoende voor de beide punten (0-2).

Uitslagen vrijdag 10 december
Jaap van de Werfhorst Han van de Kamp 2-0
Jan Oost Serge Visser 1-1
Kieft Alderliesten 0-2
Henk Timmer Ep van Dijk 2-0

Geef een reactie