Verrassende uitslagen bij PDC Putten

PUTTEN – Op dinsdagavond 20 februari speelden de leden van PDC Putten de twaalfde ronde van de onderlinge competitie. Maar liefst drie partijen werden gewonnen door een lager geklasseerde speler waardoor de tussenstand behoorlijk door elkaar is geschud.

Problemen

Van de Wall die maar liefst vijftig jaar (!) lid is van PDC Putten noteerde zijn eerste overwinning in de onderlinge competitie. Hij speelde een degelijke partij tegen Visser die zichzelf in de problemen bracht, een schijf achter kwam en later met een economische doorbraak geconfronteerd werd.

Krachtige verdediging

Alderliesten kwam goed uit de opening tegen Van der Ploeg maar liet zich verrassen door een krachtige verdediging die Van der Ploeg zelfs een betere positie had kunnen opleveren. De uit Baarn afkomstige dammer vergat één zetje en kwam iets minder te staan. Na een afwikkeling bleef er een dun standje. Alderliesten positioneerde zijn schijven op de strategische velden terwijl Van der Ploeg het nakijken had en tegen het eindspel uitgespeeld was.

Risico

Koploper Van de Veen nam veel risico in de opening van de partij tegen Van de Werfhorst. Zoveel risico dat hij niet veel later moest berusten in schijfverlies. Lange tijd leek Van de Veen weinig te kunnen inbrengen maar toch kon hij na een handige afruil bogen op enige compensatie. Van de Werfhorst was in de afwerking onnauwkeurig en dat gaf Van de Veen nog de mogelijkheid om remise te bereiken. Met zijn laatste zet vergooide Van de Veen die kans waardoor Van de Werfhorst de partij alsnog won.

Principiële gevecht

De partij tussen Cousijnsen en Kieft was een aantrekkelijke partij waarbij Cousijnsen het centrum domineerde en Kieft over de flanken de strijd aanging. Cousijnsen kwam beter uit het principiële gevecht al had Kieft het beter kunnen doen. Tegen het eindspel greep Kieft mis en dit leidde tot een winnend eindspel voor Cousijnsen waarbij geen dammen nodig waren.