Verrassende uitslagen in onderlinge competitie

PUTTEN – In de vierde ronde van de onderlinge competitie van de Puttense DamClub waren twee van de drie uitslagen verrassend. Cousijnsen won van Timmer terwijl Van de Werfhorst onderuit ging tegen Visser.

Vijfslag

De huidige clubkampioen Jan van de Veen kreeg een betere stelling op het bord tegen Henry Kieft. Zijn flankcentrum-aanval ging over in een hekstelling met goede kansen. Toen Kieft een foute zet deed combineerde Van de Veen met een vijfslag naar dam die hem meteen de winst opleverde.

Opening

Bij de partij tussen Jaap van de Werfhorst en Serge Visser was het al vroeg in de partij vuurwerk. In de opening kwam Van de Werfhorst met een interessante zet maar de zet kwam hem meteen op schijfverlies te staan. Visser bleef secuur en schoof langzaam de partij naar winst. Hij verzilverde de schijfwinst in het eindspel toen Van de Werfhorst uitgespeeld was.

Eén zet

Herman Cousijnsen kwam in een korte-vleugelopsluiting tegen Henk Timmer. In het middenspel veranderde het partijbeeld en was het Cousijnsen die een flankaanval op het bord kreeg. Hoewel de aanval riskant oogde, had hij goed spel. Timmer dacht te gaan winnen met een onafwendbare dreiging. Hij deed één zet maar overzag daarbij een eenvoudige combinatie. Cousijnsen was oplettend en combineerde naar winst.