Verrassende uitslagen bij Puttense DamClub

PUTTEN – Vrijdagavond 24 oktober stond bij de Puttense DamClub in het teken van de onderlinge competitie. Opvallend was dit keer dat geen van de aanwezige spelers van het eerste de volle winst wist te pakken.

Harry Roffel die tot op heden geen wedstrijd verloor, wist nu meervoudig Ccubkampioen Henk Timmer op remise te houden. Henk had het betere van het spel, maar vond de weg naar de winst niet. Of anders gezegd, Harry wist rond de 50-ste zet met een tijdelijk offer de remise te forceren.

Toon Timmer wist de nummer 2 van vorig seizoen op remise te houden. Dit was extra opvallend vanwege het feit dat Henry al redelijk vroeg in de partij via een hielslag een schijf winst wist te bemachtigen.  Tegen het einde van de partij wist Toon zich via wat extra schijf offeren een dam te halen. En daarmee de remise te forceren.

Jan Oost moest zelfs beide punten aan zijn tegenstander Van de Wall laten. Jan stond tegen het einde van de partij qua stelling beter, maar viel in  zijn oude fout “de tijdverdeling”.

Hij kwam in behoorlijke tijdnood, en maakte daarin een grote fout. Hij zag een 3-om-3 naar dam van Van de Wall over het hoofd. Hij liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan, en staat nu met 8 uit 6 op een mooie 5e plaats.

Minder verrassend was de winst van Han van de Kamp op Ep van Dijk. Lange tijd ging het in deze partij gelijk op. Maar bij het dunner worden van de stelling kreeg Ep last van een hangende schijf., en daarmee een slechtere schijven verdeling.

Dirk van Staveren en Henk Guliker kwamen remise overeen. Dit ging in een vrij hoog tempo. Henk kwam eerst een schijf achter, en offerde er nog een om door te kunnen lopen naar dam. Dirk zocht naar de winst, maar vond deze niet.