Verrassende uitslagen bij Puttense DamClub

PUTTEN – Tussen twee bondswedstrijden door werd er afgelopen vrijdag bij de Puttense Damclub een ronde van de onderlinge competitie afgewerkt.

De wedstrijd tussen de huidige kampioen en meervoudig kampioen Henk Timmer, werd een zeer aantrekkelijke partij. Henk kreeg in het middenspel een soort flank-centrum aanval op het bord, maar René wist deze met combinatieve dreigingen te ontkrachten. Toen Henk een schijf offerde, bleef het spannend. Maar uiteindelijk was het René die de winst naar zich toe trok.

René van de Wall behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij wist Ben Nap in een opmerkelijke partij te verslaan. Eerst wist Ben ten koste van een schijf dam te halen.  Echter hij deed dat zo dat René de dam er meteen weer af kon halen. In de stand die over bleef stond René opgesloten in een hekstelling. Vervolgens wist René zich via een vijfslag uit de hekstelling te bevrijden, en tevens een zeer goede stand op te bouwen. Uiteindelijk leverde hem dat de overwinning op.

Verrassend was de overwinning van Han van de Kamp tegen Henry Kieft. Henry is een van de spelers van PDC 1, en lijkt de afgelopen jaren steeds beter te worden. In het eindspel vocht Henry nog voor wat hij waard was, maar dat bleek onvoldoende om nog punten te kunnen halen.

Dirk van Staveren wist dankzij een remise tegen Jan Oost de derde plaats op de ranglijst vast te houden. Een mooie plek voor de meest ervaren dammer van PDC.

Geef een reactie