Verrassende uitslagen bij interne competitie

PUTTEN – In de eerste ronde van de interne competitie van damclub PDC Putten waren al meteen verrassende uitslagen. De oud-clubkampioenen Arissen en Van de Werfhorst kwamen beiden niet tot winst.

Goede opkomst

Met vijf partijen was het een goede opkomst. In die zin is de start van het seizoen veelbelovend daar de leden zich na de zomerstop weer achter de damborden begeven. 

Fraaie forcing

Competitieleider Timmer kwam wel tot winst. In de partij tegen Van de Wall had Timmer al snel het betere van het spel en dat gaf hij niet meer weg. Ook Van de Veen stond zijn mannetje. Tegen Kieft had hij een sterke flankcentrumaanval op het bord gebracht. In het late middenspel was een fraaie forcing beslissend.

Combinatie

Ook Koops was erbij op de eerste speelavond. Hij speelde tegen het nieuwe lid Van de Berg. In het middenspel kreeg Koops veel voordeel en met een combinatie besliste hij vervolgens de partij in zijn voordeel.

Remise

Anders liep het in de partij tussen Van de Werfhorst en Visser. Lange tijd zag het er erg goed uit voor Van de Werfhorst maar het sloeg niet door: remise. Datzelfde overkwam Arissen die een mooie aanval tegen Cousijnsen op het bord had. Arissen ging met voordeel het eindspel in maar vond de weg naar winst niet waarmee ook deze partij in een gelijkspel eindigde. 

Op dinsdagavond 27 september is de tweede ronde van de interne competitie. De week erna, op dinsdagavond 4 oktober, staat de thuiswedstrijd tegen DES Lunteren op het programma.