Verrassende overwinning op VRD Rekum in openingsronde

RENKUM – In de eerste ronde van de clubcompetitie hebben de Puttense dammers verrassend gewonnen van het eerste team van VRD Renkum. In Renkum eindigde de wedstrijd in 5-7 met aan Puttense zijde overwinningen van Herman Arissen en Herman Cousijnsen.

Opvallende uitslag

De eerste uitslag was de meest opvallende uitslag van deze wedstrijd. Herman Cousijnsen won van de veel sterker ingeschaalde Harry Doomernik (+200 ratingpunten). In een mindere stand sloeg hij combinatief toe (2-0). Henry Kieft slaagde er niet in om deze voorsprong vast te houden en zag tegenstander Henk Hoksbergen de juiste variant spelen tegen een gewaagde Kerkhofaanval (2-2).

Keurige remise

Van de Wall zorgde voor de tweede verrassing. Hij hield keurig stand tegen Davidse en bereikte een gelijkspel (3-3). Eenzelfde resultaat behaalde teamleider Henk Timmer tegen Wim van den Berg (4-4).

50e zet

Serge Visser en Jos van Deelen van VRD Renkum speelden ook deze keer tegen elkaar. Dit keer hield Visser zich staande, in tegenstelling tot de partij in de slotronde van vorig seizoen, en eindigde de partij in remise (5-5). Herman Arissen had het betere van het spel tegen Henk Gerritsen en won al snel een schijf. Voor de 50e zet had de Puttenaar onvoldoende tijd om een eenvoudige winstvariant goed door te rekenen. Hij won enige tijd later evenwel de partij (5-7).

Het uit de Hoofdklasse gedegradeerde team van KRS Ede won met 8-4 van BDV Bennekom terwijl DCH 2 Harderwijk en DCE Ederveen de punten deelde. In de volgende ronde staat de wedstrijd tussen KRS Ede en PDC Putten op het programma.