Veel beslissingen in onderlinge competitie Puttense DamClub

PUTTEN – Soms zijn er mensen die zeggen dat dammen een remise spel is, maar dat bleek afgelopen vrijdag niet bij het afwerken van een ronde in de onderlinge competitie. Want vijf van de zes partijen eindigden in een beslissing.

Ep van Dijk was de eerste die zijn partij winnend afsloot. Hij had de strijd aangebonden met Wil van Meerveld. Hij toonde zich de beste door het benutten van de kansen. Deze overwinning is voor Ep de eerste overwinning van dit seizoen in de onderlinge competitie.

Han van de Kamp toonde zich de meerdere van Henk Guliker. Hij verraste zijn tegenstander met een combinatie naar dam. Hierna gaf Henk meteen op.

De strijd tussen de twee ex-kampioenen van Putten, Jaap van de Werfhorst en Henk Timmer, werd niet de spannende strijd waar beide heren op hoopten. In het middenspel maakte Jaap een grote fout, die Henk meteen afstrafte. Hij zette een twee-om-vier open. Dit was dan ook meteen het einde van de partij.

Serge Visser wist Henk van Keulen te verrassen met een openingscombinatie. Volgens Serge was dit één van de weinige combinaties die hij kent. Des te mooier dat je die dan op het bord weet te krijgen. De schijf winst die deze combinatie opleverde bleek bepalend voor de uitslag van de partij.

Jan Oost verloor van Henry Kieft. Hier was niet de strijd op het bord, maar de klok naast het bord beslissend. Jan was bezig om de meest kansrijke voortzetting te zoeken en lette daarbij niet meer op de klok. Hij kwam niet eens toe aan het extra snel zetten van de laatst benodigde zetten.

De enige partij die in remise eindigde was die tussen Alderliesten en Arissen. Hier kwam een modern speltype op het bord, waarbij Alderliesten met zwart veld 36 bezette. Het werd een spannende partij, waarbij Herman Arissen met een doorbraak naar dam remise forceerde.

Komende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen DC Lent op het programma. Belangrijk voor PDC omdat er punten nodig zijn in de strijd tegen degradatie.

Uitslagen vrijdag 26 november
Han van de Kamp Henk Guliker 2-0
Serge Visser Henk van Keulen 2-0
Arissen Alderliesten 1-1
Jaap van de Werfhorst Henk Timmer 0-2
Henry Kieft Jan Oost 2-0
Ep van Dijk Wil van Meerveld 2-0

Geef een reactie