Vechten tegen de bierkaai bij Puttense DamClub

PUTTEN – Bij de Puttense DamClub werd er vrijdagavond fel gestreden in de onderlinge competitie. Opnieuw werden alle partijen beslist. Een aantal spelers kon snel de complimenten en felicitaties in ontvangst nemen.

Henk van Keulen was de eerste die een overwinning kon bijschrijven. Henk Guliker verkeek zich en vond dat Henk op fenomenale wijze gewonnen had. Ook Elbert van de Bunt wist al snel te winnen door Harry Roffel vanuit een hekstelling te verschalken met een damcombinatie. De dam verdween nog van het bord, al was er met twee schijven minder geen houden meer aan.

Hörst speelde tegen Van de Wall. In de middenspel wist Van de Wall een schijf voor te komen zodat het een lastig verhaal werd. Ad noemde het: “vechten tegen de bierkaai, en dan ben jij de bierkaai”. Hij had gelijk, zijn stelling bood onvoldoende mogelijkheden om in het late middenspel nog een vuist te maken. Met opnieuw schijfwinst wist Van de Wall de partij naar zich toe te trekken.

Timmer trad aan tegen Nap. Vanuit de opening kwam er een lange vleugelopsluiting op het bord. Nap wist zich hieruit te werken maar vergat aan zijn centrum te werken. Toen hij een schijf uit de hoek erbij wilde betrekken, was het meteen gezien. Een simpele damcombinatie beëindigde de partij.

Ep van Dijk en Han van de Kamp speelde een strakke en consequente partij. Beide spelers namen het serieus en gingen er voor zitten. Han leek kans te hebben om een doorbraak af te dwingen maar ook Ep had met zijn centrumschijven combinatieve dreigingen. Ep maakte een klein foutje met grote gevolgen, en verloor. Een andere zet had het Han echter lastig kunnen maken.

Kieft en Alderliesten kregen vanuit de opening een wederzijdse flankaanval op het bord. Henry koos voor de voortzetting om ook een hekstelling in te nemen. Na een drie-om-drie ruil wist Alderliesten druk te zetten vanaf de linkerkant van het bord om een doorbraak af te dwingen. De opstelling van de schijven van Henry bood de mogelijkheid om vervolgens dam te halen. Na wat slagwerk gaf Henry zich gewonnen.

Geef een reactie