Van Meerveld laat van zich spreken bij Puttense DamClub

PUTTEN – Als je op dit moment naar de stand van de onderlinge competitie kijkt, is het meest opvallende het feit dat Van de Wall, nadat hij al acht partijen heeft gespeeld, op de tweede plaats van de ranglijst staat.

Afgelopen vrijdagavond kreeg hij Van Meerveld aan de andere kant van het bord tegen. Voor Van Meerveld was het, vanwege omstandigheden, haar eerste wedstrijd van het seizoen. Opvallend detail was dat beide spelers al redelijk vroeg in de partij de kroonschijf hadden opgespeeld. In het speltype wat op het bord kwam, is dat risicovol.

Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme, wist Van Meerveld de stand in evenwicht te houden. Sterker nog, ze wist remise te behalen. Een heel mooi resultaat voor haar. Van de Wall blijft ondanks het puntverlies op de tweede plaats staan.

De nummer één van de ranglijst was een maatje te groot voor Dirk van Staveren. De huidige clubkampioen Alderliesten wist zijn tegenstander met een lokzet in de val te krijgen. Dirk dacht een schijf winst te kunnen pakken, maar kreeg daarentegen een dam tegen. Deze dam bleek beslissend voor de partij. Tot op heden heeft Alderliesten al zijn wedstrijden gewonnen. Door de remise van Van de Wall neemt zijn voorsprong op de nummer twee verder toe.

Jan Oost en Han van de Kamp maakten er een spannende partij van. Eerst leek het een normale klassieke partij te worden, maar in het middenspel forceerde Jan een doorbraak door een schijf te offeren. Door de vele valletjes kon Jan, in hevige tijdnood niet direct een dam halen. Jan wist uiteindelijk de weg naar de winst te vinden.

De twee overige partijen eindigden in remise. Henk van Keulen wist Toon Timmer op remise te houden. Op het moment dat Toon een, op het oog zeer sterke, hekstelling kon innemen, koos hij voor een ietwat voorzichtige afruil naar achteren. Hierdoor kwam de stand meer in evenwicht, met remise als gevolg.

Elbert van de Bunt en Harry Roffel kwamen ook remise overeen. Toen competitieleider Henk Timmer na afloop vroeg welke conclusie je zou mogen trekken, was het antwoord “geen”. In de partij koos Elbert op een gegeven moment uit nood voor een flankaanval. Harry slaagde er niet echt in om een winnend plan te vinden tegen deze dunne aanval. Om te kunnen bepalen of de remise een terechte uitslag is, is inderdaad verdere analyse noodzakelijk.

Geef een reactie