Van Dijk sleept punt in de wacht bij damclub

PUTTEN – Een opvallende uitslag bij de Puttense dammers was die van Ep van Dijk tegen Serge Visser. Laatstgenoemde speelde een sterke partij, kwam een schijf voor, maar liet in het eindspel de winst liggen. Ep werd beloond voor zijn vechtlucht (1-1).

In de partij tussen Alderliesten en Van Keulen werd de spanning al snel afgebroken. Van Keulen ruilde onhandig waardoor hij schijfverlies opliep. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en speelde gedegen verder. Rond de dertigste zet was de climax. Alderliesten sloeg na een handige forcing richting de damlinie (2-0).

De stelling van Henk Guliker in zijn partij tegen Jan Oost, was mis. Met veel schijven op het bord was er nauwelijks redden meer aan. Een offer hielp niet meer: Jan sloeg vervolgens winnend naar dam (0-2). Han van de Kamp maakte handig een doorbraak richting dam waar Herman Cousijnsen speculatief tegen optrad. Met succes, Han haalde dam en werd verrast door een vijf-om-vijf waarna een dun eindspel overbleef. Remise was daardoor een logisch gevolg (1-1).

Henry Kieft koos voor het centrum en liet de randschijven aan zijn tegenstander. Een halve hekstelling van Henry hield lang stand. In het late middenspel wist Henk handig uit de hekstelling te ruilen met optisch voordeel. Henry bleek, gelet op het partijverloop, niet zoveel minder te staan en dacht zelfs prettig te staan. Echter werd ook hier de vrede getekend (1-1).

Uitslagen vrijdag 5 november 2010
Henk Guliker Jan Oost 0-2
Alderliesten Van Keulen 2-0
Serge Visser Ep van Dijk 1-1
Henk Timmer Henry Kieft 1-1
Han van de Kamp Herman Cousijnsen 1-1

Geef een reactie