Van der Velde wint overtuigend persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten

PUTTEN – Na het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten organiseerde de Puttense DamClub het persoonlijk schooldamkampioenschap voor leerlingen van de Puttense basisscholen die de beste score hadden neergezet bij het hoofdtoernooi. Te midden van 22 deelnemers in de pupillencategorie was Tristan van der Velde (school De Schuilplaats) duidelijk de beste: hij won alle zeven partijen. Hidde Voorwinden (eveneens van De Schuilplaats) won het welpentoernooi.

Omstreeks 18:15 uur opende voorzitter Alderliesten van de Puttense DamClub het toernooi. Van de 30 uitgenodigde leerlingen was er slechts één afwezig, Wouter Doppenberg (De Schuilplaats) viel in. Na vier ronden stonden in de pupillencategorie Gennart Goorhuis (De Schuilplaats), de winnaar van vorig jaar in de pupillencategorie, en Tristan van der Velde, de winnaar van vorig jaar in de welpencategorie, op de gedeeld eerste plaats. Van der Velde won het onderlinge duel en was bij aanvang van de laatste ronde al kampioen. Om de tweede en derde plaats was een barrage nodig. Arien van Keulen (Bij de Bron) en Gennart Goorhuis behaalden beide elf punten in de reguliere competitie. Van Keulen won de barrage en nam het zilver in ontvangst.

In de welpencategorie kwam Hidde Voorwinden goed uit de startblokken: na vijf ronden had hij met vijf overwinningen maar liefst vier punten meer dan nummer twee. In de zesde ronde verloor hij verrassend van Julian van de Bor (Van Damschool). In de slotronde liet Voorwinden er geen onduidelijkheid over bestaan: hij won zijn partij en sloot het toernooi met een voorsprong van drie punten ten opzichte van de nummer twee af. Om de tweede plaats was ook in de welpencategorie een barrage nodig, Julian van den Bor en Olaf Wassink (De Schuilplaats) speelden nog een keer tegen elkaar nadat in de reguliere competitie de partij onbeslist (1-1) bleef. Na een spannende partij waarbij lange tijd Van den Bor op winst leek af te stevenen was het Wassink die in het eindspel de volle buit binnenhaalde.

Rond de klok van 20:30 uur werd het toernooi met de prijsuitreiking afgesloten. Iedere deelnemer ontving een prijs: de eerste drie van de categorieën een beker, de leerlingen die op de laatste plaats eindigden een standaardje als aanmoedigingsprijs en de overige deelnemers een medaille met lint. In het slotwoord sprak Alderliesten zijn waardering uit voor de sportiviteit van de deelnemers.

Geef een reactie