Van der Velde wint in Scheveningen

SCHEVENINGEN – Zaterdag 17 november reisde de finale Van der Velde af naar Scheveningen om mee te doen aan het jeugddamtoernooi dat Damclub Scheveningen organiseerde. De broertjes Tristan en Rowin waren weer van de partij, ditmaal speelden ze zelfs tegen elkaar omdat alle deelnemers in één groep speelden volgens het Zwitsers systeem. Tristan eindige op een keurige tweede plaats in het algemeen klassement na de aspirant Thijs Vreugdenhil en voor een rijtje pupillen. Hij was daarmee de winnaar van de welpengroep. Rowin scoorde ook vier punten en werd zevende in de beginnersgroep.

Op de heenweg was er wat oponthoud voor de dammers om in de speelzaal te komen. De man uit Spanje was namelijk ook in het land gearriveerd (met de stoomboot bij Scheveningen aangekomen?). Gelukkig was hij beschikbaar om aan het einde van de middag de prijzen uit te reiken. De eerste ronde hadden de jongens wel thuis kunnen spelen: ze mochten tegen elkaar waarbij Tristan zijn broer Rowin te slim af was. Tristan won nog vijf partijen (van een aantal pupillen) en verloor alleen van de nummer één, Thijs Vreugdenhil van Damclub Denk en Zet Culemborg.

Broer Rowin kwam tweemaal tot winst terwijl hij het tegen twee pupillen en de Hagenees Jan Christiaan Walhs (welp) niet kon bolwerken. Van twee beginners waar hij tegen mocht spelen won hij netjes. Bij de prijsuitreiking was er naast de prijs voor deze prestatie van Tristan ook nog een andere beker voor hem: de wisselbokaal van het Dirk van Spengen toernooi mag voor een jaar in de prijzenkast van de Puttense DamClub staan!

Geef een reactie