Van der Velde vindt aansluiting bij NK pupillen

DEN HAAG – Op de vierde speeldag van het NK pupillen heeft Tristan van der Velde goede zaken gedaan. In de ochtend kwam hij niet verder dan remise maar in de middag wel toen hij zijn tweede overwinning liet bijtekenen. Met zeven punten staat hij in de subtop op slechts één punt van de huidige nummers twee en drie.

Tegen de uit Culemborg afkomstige Simon Harmsma kreeg Van der Velde, zoals verwacht, al snel een hekstelling op het bord. De hekstelling was niet zo sterk vanwege het feit dat hij nog met twee schijven op de lange lijn zat. In het middenspel ging de hekstelling er combinatief af. Met een handig ruiltje pakte Tristan de leiding maar toen hij vervolgens onhandig een tussenloopje toeliet, was zijn voordeel weer verdwenen.

In de middag trof hij Suzanne Staal (Groningen) die eerder die jaar van hem had gewonnen bij de halve finale van Nederland. Na een interessante flankopening koos tegenstander Staal ervoor om de voorpost eraf te ruilen. In de daarop volgende fase schoven beide spelers richting een klassieke stelling die wat gemakkelijker oogde voor Tristan. Toen hij zijn tegenstander naar het Kerkhofveld (veld 22) zag gaan, was het meteen raak. Even had de Puttenaar wat argaan over de eenvoudige achterloop maar uiteindelijk besloot hij resoluut voor de achterloop die goed was en hem schijfwinst opleverde. Met een fraaie zet (42. … 23-29) rondde Van der Velde het werk af: de slotstand is een prachtig kunstwerk(je).

Morgen staat er één partij op het programma evenals zaterdag als de slotronde plaatsvindt. Het is bovenin ongekend spannend al is de huidige nummer één, Berke Yiğittürk (Den Haag), inmiddels twee punten uitgelopen. Daarna volgen er twee met acht punten en dan een peleton -waaronder Tristan – met zeven punten. Morgen wacht hem de ook uit Den Haag afkomstige Gökhan Bagci die eveneens zeven punten heeft.

Simon Harmsma Tristan van der Velde 1-1 partij
Suzanne Staal Tristan van der Velde 0-2 partij

Geef een reactie