Van der Velde derde van Gelderland

WAGENINGEN – Het is Puttenaar Tristan van der Velde (12) niet gelukt om zijn Gelderse titel bij het dammen te prolongeren. Dat lag niet zozeer aan hemzelf of zijn resultaten maar dat was vooral het gevolg van de grote groep deelnemers (42 totaal) waardoor hij met vijf overwinningen en vier remises ‘slechts’ derde werd.

Als derde- en laatstejaars pupil had Tristan de kans om zijn Gelderse titel, die hij vorig jaar behaalde, te verdedigen. Toen hij maar liefst drie ronden (ronde 2-4) niet tot winst kwam en de punten werden gedeeld, ontstond een gat dat hij uiteindelijk niet dichtte. In de laatste ronde had hij overigens met winst tegen de uiteindelijke kampioen, Jan Kornilov, wel de titel binnengehaald maar ook die partij eindigde in remise.

Ook Rowin van der Velde behoorde tot de deelnemers en sprokkelde de nodige punten binnen. Door een minder gunstige loting trof hij maar liefst vier deelnemers uit de top vijftien. Hij behaalde in totaal zeven punten en kon daarmee ook terugzien op een geslaagd toernooi.

Geef een reactie