Van der Velde derde van Gelderland

LUNTEREN – Puttenaar Tristan van der Velde (14) heeft bij het kampioenschap van Gelderland voor aspiranten een mooie derde plaats behaald. Te midden van een sterk deelnemersveld scoorde hij in clubgebouw De Schuifeldam in Lunteren tien punten uit zeven partijen.

Goede start

De Puttenaar die inmiddels zijn tweede jaar in de aspirantengroep speelt, ging goed van start bij het hoofdtoernooi van Gelderland en won de eerste twee partijen. In de derde ronde verloor hij van de pupil (!) Simon Harmsma uit Culemborg die de nieuwe Gelders kampioen is.

Clubgenoot

Van der Velde won nog twee andere partijen en speelde remise tegen clubgenoot bij DES Lunteren Jeroen van den Brink (vierde) en Machiel Weistra uit Heteren die opvallend genoeg niet verder kwam dan een plaats in de middenmoot.

Vrije inschrijving

Het Gelders Kampioenschap is al een aantal jaren geen plaatsingstoernooi meer voor de (halve) finale van Nederland. Daarvoor geldt een vrije inschrijving. Wel heeft Van der Velde hiermee zich verzekerd van een plek in het team van Gelderland bij de Nationale Jeugddamdag later dit jaar.