Van der Velde achtste bij NK dammen aspiranten

KATWIJK – Tristan van der Velde (14) is op de achtste plaats geëindigd bij het Nederlands Kampioenschap dammen voor aspiranten. Te midden van een sterk deelnemersveld behaalde hij acht punten. Eenmaal kwam hij tot winst, speelde liefst zesmaal remise en verloor twee partijen. Berke Yiğittürk uit Den Haag werd kampioen.

Het nationale kampioenschap vond deze week plaats in het Sportpark van VV Katwijk. De tien deelnemers speelden een enkelvoudig toernooi met op maar liefst drie speeldagen twee dampartijen. Met rondes die rond de vier á vijf uur duurden was dit een ware slijtageslag voor de jonge dammers.

Van der Velde startte het toernooi goed met remise tegen Jorne Huiting die uiteindelijk derde werd. De speeldagen met twee dampartijen waren zwaar voor de Puttenaar. Tweemaal pakte hij slechts één punt. Woensdag was de meest productieve dag voor Van der Velde die toen drie punten scoorde met daarbij de remise tegen de uiteindelijk kampioen Berke Yiğittürk.

Als eerstejaars aspirant kan Van der Velde terugkijken op een geslaagd toernooi en seizoen. Eerder dit jaar werd hij vierde bij het NK sneldammen voor aspiranten. De handige jeugddammer ontwikkelt zich verder en heeft ook dit toernooi een behoorlijk aantal degelijke partijen gespeeld.