Van de Veen wint van Koops in onderlinge competitie

PUTTEN – In de achtste ronde van de onderlinge competitie zijn vier partijen gespeeld. Drie eindigden in een beslissing terwijl de partij tussen Visser en Van der Ploeg tot een puntendeling leidde.

Ongebruikelijke opbouw

Peter Frans Koops had tot dusver twee partijen gespeeld in de onderlinge competitie en won tweemaal. Tegen Jan van de Veen kwam hij in moeilijkheden. Na een wat ongebruikelijke opbouw van Koops kreeg Van de Veen grip op de stelling en werd de linkervleugel van Koops zienderogen zwakker. Hij hield geen stand, geraakte in een dramadriehoek en zag Van de Veen met een kleine combinatie winnen. Henk Timmer kreeg wat voordeel tegen Henry Kieft. Kieft was echter niet scherp genoeg om het evenwicht te bewaren. Tegen het eindspel won Timmer de partij.

Spektakel

Jaap van de Werfhorst kreeg in zijn partij tegen Van de Wall veel terreinvoordeel. Van de Wall dacht in een voor hem moeilijke stand terug te komen in de partij met een combinatie maar die versnelde het verlies. De combinatie kostte namelijk één schijf en kort daarna de partij. De partij tussen Serge Visser en Ton van der Ploeg begon veelbelovend en had al snel veel in zich om tot spektakel te leiden. Dat vlakte iets af in het middenspel al kwam de spanning opnieuw terug. In een Klassieke stelling mochten moeilijke beslissingen worden genomen. Na een afwikkeling met wederzijds een doorbraak naar dam was het snel remise.