Van de Veen winnaar snertdamtoernooi DES Lunteren

LUNTEREN – Dat de jongste deelnemer het toernooi kan winnen, bewees Jan van de Veen bij de 6e editie van het Snertdamtoernooi van DES Lunteren. Donderdag 9 november was hij de gelukkige veteraan in De Schuifeldam in Lunteren.

Snertdamtoernooi

Het snertdamtoernooi is een jaarlijks toernooi dat DES Lunteren organiseert voor de oudere leden (lees: veteranen) van de damverenigingen uit de regio. Jan van de Veen uit Nijkerk is lid van PDC Putten en DC Harderwijk en was één van de 32 deelnemers.

Bijna superieure score

Van de Veen was één van de op papier sterkste spelers bij het toernooi en werd ingedeeld in de eerste groep (hoofdklasse A). Bij de enkele ronde van vijf partijen zette hij een bijna superieure score neer: hij stond slechts remise toe tegen Jaap van Hierden terwijl hij de andere vier partijen won. Hij versloeg Arie Janssen van Doorn uit Wageningen, Wim Schaafsma van DES Lunteren, Anton Janssen uit Wamel en Evert Evers eveneens van DES Lunteren.

De organisatie van het damtoernooi in het clubhuis De Schuifeldam van DES Lunteren was in handen van nestor Jaap Heij terwijl Ries van Ee steevast voor de erwtensoep zorgt. Zie ook de website van DES Lunteren, www.des-lunteren.nl.