Van de Veen winnaar bij snertdamtoernooi Lunteren

LUNTEREN – Op woensdag 7 november organiseerde damclub DES Lunteren het 8e snertdamtoernooi. Het seniorentoernooi telde dertig deelnemers. Nijkerker Van de Veen presteerde uitstekend en werd groepswinnaar van de tweede groep.

Goede hekstelling

Van de Veen startte met remise tegen Smit. Dat was enerzijds teleurstellend daar Van de Veen met een goede hekstelling schijfwinst bereikte. Toen Van de Veen meende een tweede schijf te winnen kreeg hij het deksel op de neus. Na de combinatie resteerde een gelijkwaardig eindspel.

Roozenburgaanval

In de tweede ronde kwam Van de Veen wel tot winst. In een degelijke partij overklaste hij Van der Ploeg uit Baarn die positioneel van het bord werd gespeeld. Ook tegen Van den Bosch zat Van de Veen goed in de partij. In het middenspel kwam een Roozenburgaanval op het bord. Van den Bosch leek nog een verdediging te hebben maar dat was niet het geval. Toen de schijfverlies een feit was, gaf hij op.

Combinatie

Uit de partij Van de Pol – Van de Veen. In plaats van 1. … 24-29 2. 38-33! 29×18? 3. 28-23! was 1. … 10-15 beter voor zwart. 2. 34-30 (wat anders?!) 20-25 3. 40-34 11-17 4. 22×11 16×7 5. 27-22 24-29! met schijfwinst.

In de vierde ronde kwam Van de Veen niet verder dan remise tegen Willemsen. Ondanks de combinatie in het eindspel waarmee Van de Veen een schijf voorsprong had, was het eindspel niet meer te winnen. De laatste ronde van het snertdamtoernooi speelde Van de Veen tegen Van de Pol uit Barneveld. In het late middenspel kwam Van de Pol onder druk te staan. Van de Veen vond echter niet de meest kansrijke variant en werd combinatief verrast. Het resterende afspel eindigde in remise.