Van de Veen verstevigt koppositie onderlinge competitie

PUTTEN – In de veertiende ronde van de onderlinge competitie van PDC Putten heeft koploper Van de Veen zijn kansen op het kampioenschap vergroot. Zelf won hij van Visser terwijl zijn opponent Timmer zich verslikte in Van de Werfhorst en in het stof beet.

Risico

Opvallend is dat er dit seizoen maar een paar partijen in een gelijkspel zijn geëindigd. Op dinsdagavond 13 maart bleven de remises uit en eindigden alle partijen in een beslissing. Van de Veen pakte als eerste de punten. Visser werd niet gehinderd door enige angst en nam risico. Hier wist Van de Veen raad mee die al snel een schijf voor kwam en niet veel later met een kleine combinatie een tweede schijf winst pakte waarna Visser het terecht voor gezien hield.

Botsing

Van de Wall kwam niet goed in de partij tegen Alderliesten die het centrum stevig in handen had. Rond de veertigste zet besliste hij de partij definitief met een doorbraak naar dam door middel van een offer. Oost nam veel risico in zijn partij tegen Van der Ploeg. Ook de uit Baarn afkomstige dammer ging er vol in en dit leidde tot een behoorlijke botsing. Oost had het nakijken en zat opgescheept met een loodzware lange vleugel. Hij slaagde er niet meer in om nog enigszins spel te houden en gaf in een verloren positie nog voor de 50e zet op.

Onnauwkeurig

De partij tussen Van de Werfhorst en Timmer had al snel een smetje: Timmer was onnauwkeurig in de opening en kwam een schijf achter te staan toen Van de Werfhorst met een bekende wending toesloeg. Lange tijd was er voor Timmer niet veel aan de hand maar anderzijds kon hij niet bogen op enige compensatie om een vuist te maken. Tegen het eindspel miste Timmer echter een heel kansrijke zet om alsnog remise te bereiken. Na een vergelijkbare zet besliste Van de Werfhorst met een twee-om-twee de partij op slag die anders niet mogelijk was. Ten slotte eindige ook de partij tussen Arissen en Kieft in een beslissing. Arissen kwam goed uit de opening terwijl het voor Kieft zoeken was naar goede zetten. Toen beiden door de klok tot versnelling werden gebracht kwam Kieft terug in de partij. Arissen overzag een damcombinatie in een complexe stelling. De dam leverde Kieft vervolgens winnend voordeel op.

Clubkampioenschap

De strijd om het clubkampioenschap van PDC Putten is nog niet beslist. Er volgen nog een aantal speelronden maar nu Van de Veen zijn koppositie verstevigd heeft, kan titelprolongatie hem nauwelijks meer ontgaan.