Van de Veen tweede bij snertdamtoernooi DES Lunteren

LUNTEREN – Bij het jaarlijkse snertdamtoernooi van DES Lunteren is PDC’er Van de Veen op de tweede plaats geëindigd. Winnaar van de hoofdgroep werd de Wageninger Janssen van Doorn.

Snertdamtoernooi

Het jaarlijkse snertdamtoernooi in Lunteren is een damtoernooi voor vijftigplussers. Naast het toernooi is het gezellig samenzijn waarbij de snert[soep] niet ontbreekt. De organisatie van alweer de zevende editie was in handen van preses Heij waarbij Van Ee de soep serveerde. Aan het toernooi namen meer dan dertig dammers uit het land deel die in groepen tegen elkaar speelden.

Hoofdgroep

Van de Veen was op weg om de hoofdgroep te winnen maar was in de afronding slordig en moest buigen voor Janssen van Doorn die het onderlinge duel met een combinatie in zijn voordeel besliste. Met acht punten uit vijf partijen won hij het toernooi terwijl Van de Veen en Evers [DES Lunteren] met zeven punten op de tweede en derde plaats eindigden. Van der Ploeg, ook lid van PDC Putten, kwam niet goed in het toernooi en behaalde slechts één punt.