Van de Veen gedeeld tweede bij Hent Uut ‘ t Zaand damtoernooi

WEKEROM – Bij het 23e Hent Uut ’t Zaand damtoernooi in Wekerom is Nijkerker Van de Veen op de gedeeld tweede plaats geëindigd van de eerste groep. Het toernooi dat georganiseerd werd door DES Lunteren en KRS Ede telde meer dan veertig deelnemers.

Eindspel

Nijkerker Van de Veen behaalde zes punten uit vijf partijen waarbij het speltempo een half uur per speler per partij was. Van de Veen ging goed van start met een sterke partij tegen Van de Pol uit Barneveld die er positioneel nauwelijks aan te pas kwam. De winstgang in het eindspel sprak tot de verbeelding.

Interessante aanval

In de tweede ronde zat Van de Veen tegenover De Kruijf die eveneens uit Barneveld komt. Het werd een spannende partij waarbij de spanningen niet gemeden werden. Van de Veen had een interessante aanval op het bord maar de omsingeling van De Kruijf gaf de doorslag. Toen het positioneel nauwelijks houdbaar meer was, maakte Van de Veen de beslissende fout en verloor.

Fiasco

Smit uit Harderwijk liet zich vanuit de opening vrijwillig opsluiten maar kwam daarmee al vrij snel in problemen. Positioneel was het een fiasco. Van de Veen had makkelijk spel en won de partij in het middenspel al. De partij tussen Van de Veen en Top uit Lunteren ging lange tijd gelijk op. Toen Top in het middenspel schijf 49 opspeelde was dat niet bezwaarlijk. Maar dat veranderde toen Van de Veen een flankaanval op het bord kreeg en door het onbezet zijn van veld 49 had hij onvoldoende verdediging. In het eindspel wierp hij terecht de handdoek in de ring.

Alles-of-niets partij

In de laatste ronde speelde Van de Veen een alles-of-niets partij tegen Janssen van Doorn uit Wageningen. De stormaanval van Van de Veen zag er niet ongezond uit maar riskant was het zeker. En daar kwam hij achter: in het middenspel liep hij stuk op de stelling van de tegenstander en was de partij beslist.

Gedeeld tweede

De Kruijf won de hoofdgroep door alle vijf de partijen te winnen. Zowel Van de Veen als Janssen van Doorn behaalden zes punten en eindigden daarmee op de gedeeld tweede plaats.