Van de Veen deelnemer bij MTB Hoogeveen open

HOOGEVEEN – Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen nam Nijkerker Jan van de Veen deel aan het MTB Hoogeveen open damtoernooi. Van de Veen had geen al te hoge verwachtingen maar mocht constateren dat de scherpte ontbrak.

MTB Hoogeveen open

Het MTB Hoogeveen open damtoernooi staat stevig op de kaart. Maar liefst 110 deelnemers, waaronder een behoorlijk aantal Afrikanen, maakten deze week dagelijks de gang naar Hoogeveen. Grootmeester Scholma werd de winnaar net voor de Nederlands kampioen Martijn van IJzendoorn.

Aantrekkelijk duel

In de eerste twee rondes kwam Van de Veen niet verder dan remise tegen twee op papier minder sterke tegenstanders. Na de winst tegen jeugdspeler Scholtens in de derde ronde kon hij omhoog kijken. In de uit Kameroen afkomstige Jean Marc Ndjofang had hij een tegenstander van formaat. In een aantrekkelijk duel zag Van de Veen zijn tegenstander langzaamaan voordeel krijgen en dit resulteerde na wat klein slagwerk in een dun eindspel op waarbij de Nijkerker een schijf minder had. Daar wist de Afrikaan wel raad mee die de partij in zijn voordeel besliste.

Resterende rondes

In de daarop resterende rondes slaagde Van de Veen er niet in om secuur te spelen. Hij verloor onhandig van de voor Hijken DTC uitkomende Plijter, kwam niet verder dan een teleurstellende remise tegen Folkers en verloor tot overmaat ramp ook nog eens van Darwinkel die aanzienlijk minder stond maar met een combinatie het beeld totaal omkeerde.