Van de Veen blijft winnen bij PDC Putten

PUTTEN – In de vijftiende ronde van de onderlinge competitie heeft Van de Veen opnieuw gewonnen. Met nog enkele speelronden te gaan kan titelprolongatie hem nauwelijks meer ontgaan.

Roozenburg-opening

Van de Veen zette stevig in tegen Cousijnsen met de Roozenburg. Niet zonder succes. Cousijnsen verdwaalde en moest even later schijfverlies incasseren. Van de Veen hield de voorsprong vast en schoof de partij fraai naar winst. Oost bouwde een sterk centrum op tegen Van de Wall en kwam in het late middenspel op de strategische velden. Met een flankcentrum-aanval schoof hij de partij naar winst.

Partij volgens boekje

Koops speelde een partij volgens boekje tegen Kieft die nauwelijks schijven in het centrum had en terrein verloor. De Bunschoter was geduldig en besliste in het eindspel de partij. Van de Werfhorst en Alderliesten speelden de Keller-opening. Na een afwijking van de theorie kwam er evenwel een interessante stelling op het bord. Het luisterde nauw en beiden speelden secuur. Na een paar kleine afruiltjes was de meeste spanning er wel zo’n beetje uit en werd op de veertigste zet tot remise besloten.