Van de Kamp en Schuchard beste schooldammers

PUTTEN – In het denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat was vrijdagavond 22 januari de spanning goed te merken. Hier was ook alle reden toe aangezien het persoonlijk schooldamkampioenschap van pupillen en welpen op het programma stond. Jan Bart van de Kamp kroonde zich, met slechts één verliespunt, schooldamkampioen van Putten. In de welpencategorie was een barrage nodig om te weten wie met de hoofdprijs naar huis mocht. Na barrage was Patrick Schuchard de terechte winnaar.

Het persoonlijk schooldamkampioenschap kende een ietwat andere opzet dan voorgaande jaren. Dit jaar werd er niet in één groep gespeeld, maar werden de pupillen en de welpen gescheiden met als gevolg dat er ook in de welpencategorie een spannende strijd ontstond. Saillant detail was dat de welpen (groep 5 en 6) langer nadachten dan de pupillen (groep 7 & 8).

Bij de pupillen was duidelijk dat Jan Bart van de Kamp en Frans van Dam streden om de metalen. Ook Albert van Nijhuis, Laurens Knoppert (winnaar van vorig jaar) en Maries Koster hadden kans op een podiumplaats. Jan Bart van de Kamp werd met slechts één verliespunt kampioen. Frans van Dam volgde op de voet met twee verliespunten. Albert van Nijhuis verzekerde zich in de laatste ronde van de derde plaats met negen punten uit zeven partijen.

Gennart Goorhuis voerde lang de lijst in de welpencategorie aan. Na vier ronden was hij de enige die de maximale score (acht uit vier) achter zijn naam genoteerd zag. Maar ook Patrick Schuchard deed mee en wist in het onderlinge duel Gennart Goorhuis te verslaan. De eindstand bepaalde dat beide spelers elf punten verzameld hadden. Een barrage wees snel uit dat Patrick de terechte winnaar was. Leroy Meyners liet ook van zich spreken en werd met vijf overwinningen en twee nederlagen derde in de welpencategorie.

Onderlinge competitie

In de onderlinge competitie van de Puttense DamClub stonden vier partijen op het programma. Henk Timmer mocht tegen Henk van Keulen een slagzet naar dam uitvoeren en de beide punten mee naar huis nemen. Jaap van de Werfhorst maakte een blunder in de opening tegen Henry Kieft en kwam een schijf achter. Jaap redde wat er te redden viel: remise. Arissen en Alderliesten speelden een spannende partij. De tijdnoodfase was een lastige fase voor Alderliesten aangezien het aantal goede zetten zeer beperkt werd. Arissen won een schijf en probeerde het eindspel te winnen. Het eindspel bleek echter vrij snel remise. Han van de Kamp zag zijn voordeel tegen Jan Oost wegebben. Rond twaalf uur werd ook daar de vrede getekend.

Geef een reactie