Van Damschool en De Akker winnen schooldammen

PUTTEN – Bij het schooldamkampioenschap van Putten op woensdagmiddag 28 november 2018 zijn Van Damschool en De Akker winnaars geworden. De Van Damschool stond slechts één gelijkspel toe in de pupillencategorie terwijl de welpen van De Akker alle wedstrijden wonnen.

Jaarlijkse schooldammen

Damclub PDC Putten organiseert al ruim dertig jaar het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten waarbij de basisscholen in teamverband tegen elkaar spelen. In de pupillencategorie [groep 7 en 8] namen zeventien teams van negen Puttense basisscholen deel terwijl bij de welpen [groep 5 en 6] tien viertallen meededen. Het schooldamkampioenschap werd gehouden in de kantine van voetbalvereniging SDC Putten waar damclub PDC Putten haar onderkomen heeft.

Persoonlijk schooldammen

In de welpencategorie was het team van De Akker na zes ronden een klasse apart: zij eindigden met maar liefst twaalf punten en dat was vier punten meer dan het welpenteam van De Schuilplaats en Bij de Bron die acht punten behaalden. Bij de pupillen waren de verschillen kleiner. De winnaar behaalde elf punten terwijl de Ichthusschool één punt minder behaalde. Het tweede team van De Pelikaan eindigde met acht punten op de derde plaats. Tijdens het toernooi zijn de persoonlijke uitslagen bijgehouden en de deelnemers met de hoogste individuele scores zijn uitgenodigd voor het persoonlijk schooldammen op vrijdagavond 14 december 2018.

Pupillencategorie (groep 7 en 8)
Eindstand pupillen najaar 2018
Persoonlijke uitslagen pupillen najaar 2018
Welpencategorie (groep 5 en 6)
Eindstand welpen najaar 2018
Persoonlijke uitslagen welpen najaar 2018