Van Cappellen schooldamkampioen van Putten

PUTTEN – Voor het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten plaatsten zich de spelers die de hoogste scores behaalden tijdens het jaarlijkse schooldamtoernooi op woensdag 12 januari 2011. Bij de pupillen resulteerde dit in een groep van zestien spelers en bij de welpen in een groep van twaalf spelers. Erik van Cappellen won al zijn partijen en toonde zich de onbetwiste winnaar in de pupillencategorie. Bij de welpen won Gennart Goorhuis. Hij werkte in de laatste twee rondes drie punten achterstand weg.

Na de vijfde ronde (van de zeven) tekende zich de eindstand bij de pupillen al enigszins af. Erik won de zesde ronde en was niet meer te achterhalen. Leroy Meyners boekte twee belangrijke overwinningen in de laatste twee rondes, hij werd tweede. Om de derde plaats werd een barrage gespeeld. Beide wonnen één partij waardoor de weerstandspunten doorslag gaven. Cees Wassink ging met het brons naar huis.

In de welpen categorie leek het net zo te gaan. Patrick Schuchard won de eerste vijf partijen en kon het goud nauwelijks mislopen aangezien het een voorsprong van drie punten had. Toch verspeelde hij het goud. Patrick verloor de laatste twee rondes en zag Gennart Goorhuis langskomen. Na barrage tussen Patrick Schuchard, Tristan van der Velde en Tom van Donkersgoed eindigde Patrick op de tweede, Tom op de derde en Tristan op de vierde plaats.

Voorzitter van de Puttense DamClub en organisator van het schooldamtoernooi Alderliesten reikte de prijzen uit. Voordat hij dit mocht doen bedankte Arissen hem voor het organiseren van beide evenementen. Arissen sprak zijn waardering uit voor de wijze waarop Alderliesten dit mogelijk heeft gemaakt. Alle deelnemers kregen vervolgens een prijs om de nek of in de hand gedrukt. Rond 21.00 uur verlieten de trotse deelnemers het Denksportcentrum.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand persoonlijk schooldammen pupillen 2011
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand persoonlijk schooldammen welpen 2011

Geef een reactie