Uitsluitend beslissingen in tweede speelronde competitie PDC

PUTTEN – In plaats van de clubcompetitiewedstrijd tussen PDC Putten en DC Ederveen speelden de dammers van PDC Putten op vrijdagavond 29 september voor de onderlinge competitie. Evenals eerder deze week drie partijen die ook allen in een beslissing eindigden.

Centrumaanval

Clubkampioen Jan van de Veen nam het in de tweede speelronde op tegen Henk Timmer. Van de Veen had een mooie centrumaanval op het bord. Timmer speelde sterk tegen en hoefde zich weinig zorgen te maken. In het late middenspel overzag Van de Veen een eenvoudige damcombinatie die de partij meteen besliste in het voordeel van Timmer.

Springer contra-attaque

Nieuwkomer Peter Frans Koops trof in Herman Arissen meteen één van de sterkste spelers van PDC Putten. In de Roozenburg-opening was het Koops die koos voor de ogenschijnlijk gevaarlijke  Springer contra-attaque. Dat viel allemaal erg mee en hij kwam zienderogen beter te staan. De linkervleugel van Arissen werd alsmaar verder uitgedund terwijl de vele schijven op de korte vleugel aan de rechterkant maar moeilijk actief konden worden. Met een thematisch offer brak Koops door naar dam waarna Arissen, verstoken van enige compensatie, opgaf.

Flankaanval

Henry Kieft koos voor een flankaanval die later overging in een centrumaanval tegen Alderliesten. Lange tijd leek Alderliesten een kansrijke aanval op de voorpostvleugel te hebben. Op het moment dat zijn speelplan mocht gaan renderen was het Kieft die met sterke verdediging het betere van het spel kreeg. De partij leek op remise aan te gaan maar toen Alderliesten met een rondslag vier schijven van het bord sloeg, was het resterende eindspel met een dam en een schijf tegen drie schijven analytisch gewonnen voor Alderliesten. Kieft koos niet de beste zet en verloor vrijwel meteen. De andere zet gaf aanzienlijk meer kans op remise alhoewel Alderliesten bij goed spel de partij evenwel in zijn voordeel had kunnen beslissen.

Volgende week donderdagavond speelt PDC Putten de eerste wedstrijd in de clubcompetitie. Tegenstander in die wedstrijd is het zestal van DC Harderwijk.