Tweede winst Puttense dammers in Gelderse hoofdklasse

PUTTEN – Het eerste team van de Puttense DamClub speelde vrijdagavond thuis tegen CTD uit Arnhem. Het werd een wedstrijd met een ietwat bijzonder verloop, maar met PDC als uiteindelijke winnaar. Toen beide opstelling bekend waren gemaakt, bleek dat Arnhem ervoor koos om hun betere spelers aan bord vijf en zes te plaatsen. Dit was verrassend, daar zij bijna altijd hun beste spelers aan de eerste borden hebben zitten.

PDC kwam al redelijk snel op een 0-2 achterstand, vanwege het feit dat Joras Ferwerda zich liet verrassen door een direct winnende combinatie. Daarna duurde het even voordat Alderliesten de stand in evenwicht wist te brengen. Jaap van de Werfhorst, Henry Kieft, Henk Timmer en Herman Cousijnsen speelde vervolgens remise. Daarbij kon worden aangetekend dat Henk Timmer remise accepteerde in een gewonnen stand, maar Henry Kieft kreeg een remise-aanbod van zijn tegenstander toen hij zo goed als verloren stond.

De remise van Herman Cousijnsen was een grote verrassing. Hij speelde tegen één van de beste spelers van CTD, en haalde een positieve remise. Hij had zelfs het betere van het spel. Herman Arissen kwam tegen een betere tegenstander eerst een schijf achter, maar wist via een verrassend extra offer nog remise uit het vuur te slepen. Dit was een mooie meevaller. Patrick Wielemout pakte uiteindelijk de winst door eerst veel beter komen te staan, maar toen de winst er niet meer in zat, bleek zijn tegenstander op de klok te hebben verloren.

Door deze overwinning staat PDC nu op een tweede plaats. Teamleider Henk Timmer sprak van de beste start ooit voor PDC in deze klasse voor zover hij zich kan herinneren.

PDC Putten CTD Arnhem 9-7
1) Alderliesten Willemsen 2-0 (2)
2) Jaap van de Werfhorst Leo Steyntjes 1-1 (4)
3) Patrick Wielemout Jan Beeke 2-0 (8)
4) Henry Kieft Ben Kuiphuis 1-1 (3)
5) Herman Arissen Henk Grotenhuis ten H. 1-1 (7)
6) Herman Cousijnsen Leo Aliar 1-1 (6)
7) Joras Ferwerda Wim van Dongen 0-2 (1)
8) Henk Timmer Henk Mahboeb 1-1 (5)

Geef een reactie