Tweede team Putten wint van dammers Ederveen

PUTTEN – In eigen huis ontving het tweede team van de Puttense DamClub de dammers uit Ederveen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. De Puttenaren hielden het hoofd koel in de tijdnoodfase en verzilverden het behaalde voordeel in een teamoverwinning met 5-3.

De eerste uitslag was de remise van Van de Wall tegen Van Donkelaar. Na de partij bleek dat Van de Wall wellicht een kansrijke voortzetting mistte. Het eindspel met wederzijds een dam was onduidelijk maar voor beide spelers duidelijk genoeg om te remiseren (1-1).

De tegenstander van Jan Oost, Reinard van de Lagemaat, was niet van plan de punten cadeau te geven. Hij liet Oost flink zweten in de tijdnoodfase waarbij hij meeging in het snelle spel. Oost speelde secuur en zette Putten op voorsprong (3-1). De partij tussen Serge Visser en Henk Brouwer aan bord 1 was in evenwicht. De risico’s werden solide vermeden. In een dunne stand staakten Visser en Brouwer een onbesliste strijd (4-2).

Teamleider Han van de Kamp mocht niet ontevreden zijn over het verloop van zijn partij tegen Wim Brunt. In het middenspel bouwde Brunt aan een compacte centrumstand waarbij Van de Kamp het van de flanken mocht hebben. In de cruciale fase (rond de klokcontrole) wisselden de kansen. Van de Kamp kon in een lastig eindspel op zoek naar winst. Echter maakte Brunt al snel, op dat moment was remise onvermijdelijk, remise (5-3).

PDC 2 Putten DCE 2 Ederveen 5-3
1) Serge Visser Henk Brouwer 1-1 (3)
2) Jan Oost Reinard van de Lagemaat 1-1 (2)
3) Van de Wall Van Donkelaar 1-1 (1)
4) Han van de Kamp Wim Brunt 2-0 (4)

Geef een reactie