Tweede team PDC wint eerste wedstrijd

PUTTEN – Het viertal van de Puttense DamClub heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de clubcompetitie overtuigend gewonnen. De Puttenaren waren met 6-2 te sterk voor het derde team van WSDV Wageningen. Jan Oost en Han van de Kamp kwamen tot winst, de andere twee partijen eindigden in remise.

Jeugdlid Tristan van der Velde speelde tegen Gerard Gerritsen en kwam in het middenspel onder druk te staan. In een nadelig eindspel hield Tristan het hoofd koel en maakte hij met een handige plakker ook dam hetgeen in het eindspel resulteerde in een puntendeling (1-1). Ep van Dijk behaalde eenzelfde resultaat tegen Piet Kaagman. Van Dijk speelde een solide partij. Het spel bleef in evenwicht met remise als gevolg (2-2).

Jan Oost speelde sterk positiespel tegen Jan Dammingh en verzilverde in het eindspel zijn voordeel met een overwinning (4-2). Ook Han van de Kamp had de betere papieren. Van de Kamp nam geen onnodige risico’s in het eindspel en was stellig van plan om de partij winnend af te sluiten, en dat deed hij ook door de dam van de tegenstander eraf te slaan door zijn beide dammen ‘aan te bieden’ (6-2).

Geef een reactie