Tweede team pakt koppositie, debuut Tristan

PUTTEN – Het tweede team van de Puttense DamClub nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen het tweede team van DCE Ederveen in de vijfde ronde van de clubcompetitie tweede klasse noord Gelderland. De wedstrijd ging om de kopposititie aangezien de koploper, DES Lunteren 2, in deze speelronde onderuit ging. Jeugdlid Tristan van der Velde debuteerde en zette met een rake slagzet zijn team al vroeg op voorsprong. Uiteindelijk bleef de wedstrijd onbeslist (4-4) met als gevolg dat PDC 2 op de eerste plaats staat, op basis van bordpunten.

Jeugdlid Tristan van der Velde speelde in september zijn eerste partij voor de onderlinge competitie en won tijdens dat debuut. Ook nu won hij bij een debuut, en wel in een belangrijke wedstrijd voor het tweede team van de Puttense DamClub! Binnen vijftien zetten maakte tegenstander Reinard van de Lagemaat een fout waardoor Tristan met een Haarlemmerzet naar dam kon combineren. De verbazing was zichtbaar op de gezichten van de toeschouwers, Tristan hield zijn hoofd koel en wikkelde keurig af naar winst (2-0).

Het duurde ruim twee uren voordat de tweede uitslag kon worden genoteerd. Van de Wall gaf aan het vierde speelbord tegenstander Van Beek de mogelijkheid om naar dam te combineren met schijfwinst. Van de Wall kwam ook op dam maar haalde op het verkeerde veld dam. Beide dammen verdwenen van het bord en een nieuwe dam voor Van Beek besliste de strijd (2-2). Jan Oost misrekende zich in het middenspel en kwam op onhandige wijze een schijf achter tegen Henk Brouwer. Het afspel bleek een formaliteit waarbij Brouwer gedecideerd won (4-2).

Teamleider Serge Visser zat met de handen in het haar bij deze tussenstand en realiseerde zich dat remise niet voldoende was tegen Jan Lagerweij (terwijl de partij remise leek te gaan worden). Toen Lagerweij doorbraak koos Serge ervoor zelf nog even te wachten met een doorbraak en een handige ‘tussenzet’ te doen. Met resultaat, de stand was op slag kansrijk waarbij Lagerweij koos voor het offeren van twee schijven. Met een twee-om-twee na wikkelde Serge af naar een overmachtseindspel (4-4).

Door dit gelijkspel neemt PDC 2 de koppositie in. Op basis van bordpunten weliswaar aangezien drie teams (Putten 2, Wageningen 3 en Ederveen 2) zeven wedstrijdpunten hebben. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Putten het kampioenschap in eigen hand. Het programma is gunstig: PDC 2 treft de beide teams van DVV Voorthuizen die op de zesde en zevende plaats staan.

PDC Putten DCE Ederveen 4-4
1) Jan Oost Henk Brouwer 0-2 (3)
2) Serge Visser Jan Lagerweij 2-0 (4)
3) Tristan van der Velde Reinard van de Lagemaat 2-0 (1) partij
4) Van de Wall Van Beek 0-2 (2)

Geef een reactie