Tweede team lijstaanvoerder na winst

PUTTEN – Het tweede team van de Puttense DamClub speelde vrijdagavond 19 oktober in eigen huis tegen het derde team van damclub CTD Arnhem. Al vroeg in de avond stonden de Puttenaren op verschillende borden beter. Dit voordeel werd teambreed vastgehouden waardoor een degelijke overwinning (6-2) bijgeschreven kon worden.

Jan Oost speelde een solide partij tegen Wim Spies en kwam aanzienlijk beter te staan. Keurig binnen de tijd – Jan had nog één minuut over – zette hij het team op voorsprong (2-0). Ep van Dijk raakte daarentegen het spoor bijster tegen Harry Ramharak terwijl Ep aan de leiding ging vanuit de opening. In het laatste middenspel was een doorbraak voor Ramharak onvermijdelijk, de Arnhemmer trok de stand gelijk (2-2).

Van de Wall speelde een mooie partij waarbij hij tegenstander Joop Bergsma al vroeg in een opsluiting had. De mogelijkheid om uit de opsluiting te komen bleef onbenut. Vervolgens wikkelde Van de Wall prima af naar winst (4-2). Teamleider Serge Visser kwam goed weg tegen Sammy Brijobhokun. Op het moment dat hij een één-om-twee uithaalde had zijn tegenstander kunnen doorbreken met winstkansen. Brijobhokun greep mis en verloor vervolgens de partij (6-2).

PDC 2 voert na deze overwinning de lijst aan in de tweede klasse noord Gelderland. De volgende wedstrijd speelt PDC 2 opnieuw thuis, en wel op vrijdag 2 november aanstaande. Voor het eerste team staat die avond – ook in eigen huis – de wedstrijd tegen BDSV Barneveld op het programma.

PDC 2 Putten CTD 3 Arnhem 6-2
1) Jan Oost Wim Spies 2-0 (1)
2) Serge Visser Sammy Brijobhokun 2-0 (4)
3) Van de Wall Bergsma 2-0 (3)
4) Ep van Dijk Harry Ramharak 0-2 (2)

Geef een reactie