Trotse dammers bij sportmarathon Putten

PUTTEN – Dat de sportmarathon weer helemaal terug is was ook bij het dammen goed te merken in de late avond van vrijdag 28 juni. In de sportkantine van de plaatselijke voetbalvereniging SDC Putten bonden de negen teams van de sportmarathon de strijd met elkaar aan. En hoe: de deelnemers werden zelfs zwaar op de proef gesteld toen het licht uitviel en slecht bij wat ‘kaarslicht’ de damstenen verplaatst werden. De Oude Deel won de competitie met slechts één remise uit zes partijen.

Rond de klok van 22:00 uur was het dan zover, de deelnemers van de Puttense sportmarathon namen plaats achter de damborden om twee uren lang zich te concentreren. Dampartij na dampartij probeerden de deelnemers hun tegenstander te slim af te zijn. Dat duurde soms een beetje lang, de deelnemers namen ruim de tijd en concentreerden zich tot het uiterste. De keuze om te dammen eiste z’n tol, de deelnemers werden op de proef gesteld met een ronde ‘blinddammen’. De verlichting viel uit, de noodverlichting was voor de dammers desondanks ruim voldoende. Geen protesten, de sportiviteit onderling was voelbaar. Keurig reikten de deelnemers elkaar de hand, salonremises zijn uitgebleven.

Na zes ronden was de tijd voorbij, het team van De Oude Deel pakte de 18 punten met de eerste plaats. Wij Putten werd tweede (16 punten) terwijl Wellness/TVP met brons ook 14 punten kon bijschrijven. Dat iedere deelnemer ook een partij won past bij het karakter van de Puttense sportmarathon. De deelnemers keerden rond middernacht trots terug naar hun team met de eindstand. Trots op de uitslag en trots op het feit dat zij achter de damborden plaatsnamen!

Geef een reactie