Tristan wint overtuigend welpengroep ‘Jan Crum’ jeugdtoernooi DES Lunteren

LUNTEREN – Zaterdagmiddag 22 december 2012 organiseerde damvereniging DES Lunteren het tweede ‘Jan Crum’ jeugdtoernooi in clubgebouw De Schuifeldam in Lunteren. Tot de ruim 40 deelnemers behoorden de broertjes Van der Velde uit Putten. Beide speelden ze in de welpencategorie, Tristan in groep A en broer Rowin in groep C. Tristan scoorde als enige deelnemer superieur, hij won alle zeven partijen!

Tristan, die tot het einde van dit kalenderjaar welp is, koos voor inschrijving in de welpencategorie. Dat hij bovenin zou meedoen was te verwachten. Dat hij al zijn partijen won laat zien dat hij aanzienlijk sterker is geworden het afgelopen jaar. Zo heeft hij veel ervaring opgedaan door mee te doen aan verschillende jeugdtoernooien en door het spelen van serieuze partijen in de onderlinge competitie van de Puttense DamClub. Bij het jeugdtoernooi ‘Jan Crum’ liet hij de nummer 2, Thomas van de Lagemaat, drie punten achter zich. De voor hem ook niet onbekende Machiel Weistra (Damclub Heteren) finishte op de derde plaats (tien punten).

Rowin van der Velde heeft aan een paar jeugdtoernooien deelgenomen het afgelopen jaar en heeft de smaak al aardig te pakken. Ook in Lunteren wist hij punten te scoren, hij was tweemaal zijn tegenstander te slim af! Hierdoor behaalde hij dezelfde score als bij het jeugdtoernooi in Scheveningen, namelijk vier punten uit zeven partijen.

Voorzitter Jaap Heij van DES Lunteren ziet terug op een geslaagd ‘Jan Crum’ jeugdtoernooi en een geslaagd damjaar voor de Lunterse jeugd. De deelnemers ontvingen allen een prijs (de nummers 1, 2 en 3 van de groep een beker, de overige deelnemers een standaardje) uit zijn handen. Op de foto de prijswinnaars van de verschillende groepen met rechts Tristan van der Velde.

Geef een reactie