Tristan van der Velde winnaar bij Dirk van Spengen toernooi

DELFT – Zaterdagmiddag 6 oktober was in Delft het Dirk van Spengen toernooi voor jeugddammers. Jeugdlid Tristan van der Velde van de Puttense DamClub nam deel en schreef zich in voor de beginnersgroep (minder dan één jaar lid van een damclub). Aan het eind van de middag was hij de duidelijke winnaar van de beginnersgroep, in het algemeen klassement eindigde hij op een keurige vierde plaats.

Tristan ging voortvarend van start en schreef maar liefst negen punten bij na vijf rondes dammen volgens het Zwitsers systeem. Na een overwinning in de eerste ronde speelde hij zijn tweede partij gelijk. De drie daarop volgende partijen sloot hij winnend af. Ook de Luntenaar Johan Top, die in de pupillencategorie was ingedeeld, zette hij van het bord. In de laatste twee rondes waren de uiteindelijke nummers één en twee van het algemeen klassement, Wouter Morssink en Marco de Leeuw, te sterk voor Tristan. Na de eerste nederlaag zakte Tristan van de eerste naar de derde plaats en na het verlies in de slotronde zag hij Johan Top langszij komen waardoor Tristan op de vierde plaats eindigde.

Bij de prijsuitreiking nam Tristan een aantal prijzen in ontvangst. Naast de prijs voor de winnaar van de beginnersgroep kreeg hij ook een bokaal aangezien hij in teamverband met twee anderen het beste team was (de punten bij elkaar opgeteld). Kortom, opnieuw een keurige prestatie van Tristan die dit jaar lid is geworden van de Puttense DamClub.

Geef een reactie