Tristan van der Velde negende op NK

RIJNSBURG – De tienjarige Tristan van der Velde is als negende geëindigd bij het Nederlands Kampioenschap pupillen dat deze week in Rijnsburg was. Te midden van een bijzonder sterk bezet deelnemersveld wist Van der Velde acht punten te behalen, Tristan kwam driemaal tot winst en speelde twee keer gelijk. Jorne Huiting (DUO Doetinchem) is de nieuwe pupillenkampioen van Nederland.

Het zesdaagse toernooi, dat gestroomlijnd liep door de organisatie van de Katwijkse Damclub, was een heuse marathon voor de deelnemers. Naast de dampartij op Koninginnedag in de morgen waren er op woensdag en op vrijdag dubbele ronden. Uitslapen zat er voor de achttien beste pupillen van Nederland ook niet in, op dinsdag tot en met vrijdag gingen de damklokken om 9:00 uur aan. Al na vier ronden was duidelijk dat de eerstejaarspupil van de Puttense DamClub tot de subtop behoorde, hij won en verloor tweemaal en stond na woensdag met een gemiddelde score op de achtste plaats.

Het intensieve programma eiste zijn tol voor Van der Velde, zijn scherpte nam wat af en hij liet kansjes liggen. Desondanks wist hij ook in de laatste vier speelronden vier punten te pakken waardoor hij zijn gemiddelde van acht wedstrijdpunten uit acht partijen haalde. Op basis van de sterkte van de tegenstanders (weerstandspunten) werd hij negende, op basis van het aantal wedstrijdpunten zelfs gedeeld zesde. Een uitstekende prestatie van Tristan. Als debutant en de op één na jongste deelnemer behoort hij tot de top tien beste pupillen van Nederland.

Op Toernooibase staat de eindstand en zijn de gespeelde partijen -die live via internet werden uitgezonden- na te spelen.

Geef een reactie