Tristan van der Velde naar NK pupillen

DEDEMSVAART – Tristan van der Velde (11) heeft zich voor de tweede keer op rij geplaatst voor het NK pupillen. In het Overijsselse Dedemsvaart eindigde hij op de derde plaats. Het Nederlands Kampioenschap is dit jaar in de meivakantie en wordt georganiseerd door DUO Doetinchem.

Als Gelders kampioen en als finalist van het NK pupillen 2013 (negende plaats) behoorde Tristan tot één van de favorieten in de poule Dedemsvaart. En die favorietenrol heeft hij waargemaakt door ongeslagen te blijven (drie winst, vier remises). Alleen Vincent Houtjes uit Wapenveld bleef hem een punt voor, Age Brouwer van op Urk had een betere weerstand en keerde met zilver huiswaarts.

Na de eerste speeldag stond Tristan op de gedeeld derde plaats met zes punten uit vier wedstrijden. Dat het spannend zou gaan worden, liet zich raden gelet op de tussenstand. Een groot peloton had de kopgroep in het vizier waarbij de verschillen klein waren.

In de vijfde ronde hield Tristan zijn directe concurrent Vincent Houtjes op remise. De partij kende een merkwaardig verloop, de wisselende kansen maakte dat Tristan dichtbij winst kwam. De overwinning op Albert Koffeman, eveneens van op Urk, was voldoende voor plaatsing voor het NK. De remise in de laatste ronde tegen Age Brouwer leverde het brons op.

Het Nederlands kampioenschap waaraan de beste achttien pupillen van Nederland deelnemen wordt in veel opzichten een spannend toernooi. Niet in de laatste plaats voor Tristan. Door persoonlijke training en de centrale pupillentraining heeft Tristan zich verder ontwikkeld en laat zijn spel steeds meer volwassenheid zien. En dit is vaak een voorteken dat een goede prestatie kan worden neergezet.

Geef een reactie